top of page
  • Writer's pictureΛαϊκή Συσπείρωση Σύρου

Ρένα Βέργου: "Λαϊκή Συσπείρωση γιατί ο πολιτισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι πολυτέλεια!"



Γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω και εργάζομαι στη Σύρο. Έναν τόπο που αγαπώ πολύ και ποτέ στη ζωή μου δεν διανοήθηκα να αφήσω!!!

Από πολύ μικρή ηλικία ανακάλυψα ότι η μεγάλη μου αγάπη ήταν η μουσική. Έτσι επτά χρονών ξεκίνησα μαθήματα κλασσικού πιάνου στο μοναδικό ωδείο που υπήρχε τότε στη Σύρο. Δεν είχα άλλη επιλογή…

Από τότε, δεν έχω σταματήσει να ασχολούμαι με τη μουσική, τραγουδώντας και παίζοντας.

Στο νησί μας, υπάρχει ένα τεράστιο δυναμικό από παιδιά που ασχολούνται με τη μουσική, τον χορό, το θέατρο, τη ζωγραφική, με όλες τις τέχνες γενικά. Βέβαια, το κόστος είναι αρκετά μεγάλο για τις οικογένειες, συνυπολογιζόμενο και με το κόστος που έχουν να καλύψουν για την ενίσχυση των «υποχρεωτικών» μαθημάτων.

Έτσι καταλήξαμε να έχει γίνει ο πολιτισμός, πολυτέλεια!

Ο πολιτισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι πολυτέλεια!!!

Ο πολιτισμός αποτελεί έκφραση της ζωής μας και πρέπει όλοι να έχουν πρόσβαση σε αυτόν!

Η Λαϊκή Συσπείρωση μέσα από τις θέσεις της ΛΑ.ΣΥ. - Θέσεις για τον πολιτισμό, δείχνει ότι σέβεται την αξία της τέχνης και υπόσχεται ότι θα διαθέσει περισσότερα κονδύλια στον πολιτισμό, ενισχύοντας το τοπικό δυναμικό, διαμορφώνοντας χώρους για καλλιτεχνικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, ανοίγοντας όλα αυτά τα ανεκμετάλλευτα δημοτικά κτίρια που στην κυριολεξία ρημάζουν. Και κάτι επίσης πολύ σημαντικό. Την ίδρυση του Μουσικού Σχολείου που από το 2019 στηρίζει!

Στηρίξτε τη Λαϊκή Συσπείρωση!

Ας δώσουμε χώρο, έτσι ώστε τα όνειρά μας γι’ αυτόν τον τόπο, να γίνουν πραγματικότητα!


Ρένα Βέργου


Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος


Σύρου Ερμούπολης




8 views0 comments

Comments


bottom of page