top of page
  • Writer's pictureΛαϊκή Συσπείρωση Σύρου

Σύσκεψη αντιπροσωπείας Δ.Σ. Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Ν. Αιγαίου με Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου




Την Τετάρτη 4 Οκτώβρη 2023, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Π.Ε. Κυκλάδων), πραγματοποιήθηκε σύσκεψη αντιπροσωπείας του Δ.Σ. του Συλλόγου με την Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου.


Από πλευράς Λαϊκής Συσπείρωσης, στην σύσκεψη παραβρέθηκαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Αγγέλου και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Σύρου, Χάρης Ζεπάτος και Γιώργος Χαλαβαζής.


Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου έκαναν εκτενή αναφορά στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αλλά και στην εντελώς απαξιωτική αντιμετώπιση του Συλλόγου από την περιφερειακή αρχή.


Ως σημαντικότερα ζητήματα ιεράρχησαν την ακρίβεια και τους παγωμένους μισθούς, την υποστελέχωση των υπηρεσιών και την απουσία σύγχρονου οργανογράμματος των υπηρεσιών, τον περιορισμό των εκτός έδρας μετακινήσεων, τις ανεπαρκείς εκτός έδρας αποζημιώσεις που παραμένουν καθηλωμένες στα επίπεδα του 1999 και του 2011, το οξύ πρόβλημα της στέγασης λόγω της εκτόξευσης των ενοικίων, την έλλειψη κινήτρων παραμονής υπαλλήλων στα νησιά, την άρνηση της ηγεσίας της περιφέρειας για την λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας όπως και μέσων ατομικής προστασίας.


Ειδική αναφορά έγινε την μεθόδευση ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών της περιφέρειας (διαχείριση απορριμμάτων, «αναπτυξιακός» οργανισμός) που επιβαρύνουν το προϋπολογισμό και άρα τους φορολογούμενους, χωρίς αντίστοιχη προσφορά.

Από πλευράς Λαϊκής Συσπείρωσης, ο Γιάννης Αγγέλου επισήμανε ότι η πλήρης υποστήριξη στα ζητήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι είναι αυτονόητη, όπως αποδεικνύει και η «προϋπηρεσία» της Λ.Σ. στο περιφερειακό συμβούλιο.


Η στάση αυτή δεν είναι ευκαιριακή καθώς εντάσσεται στην βασική θέση της Λ.Σ. που προτάσσει τις λαϊκές ανάγκες απέναντι στην πολιτική που προτάσσει τα κέρδη των λίγων.


Για την Λ.Σ. η πλήρης στελέχωση των υπηρεσιών με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, η παροχή των αναγκαίων μέσων και φυσικά οι μισθοί που θα καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων, είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου οι δημόσιες υπηρεσίες να ανταποκρίνονται με επάρκεια στα καθήκοντά τους. Για το σκοπό αυτό ζήτησε την συνεχή συνεργασία του Συλλόγου για την προώθηση, στο νέο περιφερειακό συμβούλιο, των ζητημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους.


Όπως επεσήμανε ο Γ. Αγγέλου η πολιτική που προτάσσει τις λαϊκές ανάγκες είναι ρεαλιστική και άμεσα εφαρμόσιμη φτάνει οι εργαζόμενοι και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα να πιστέψουν στην δύναμή τους και στο δικαίωμα μια καλύτερης ζωής σήμερα κιόλας. Η εκλογική ενίσχυση της Λ.Σ. μπορεί να ανοίξει τον δρόμο σε αυτήν την προοπτική

3 views0 comments

Comments


bottom of page