top of page
  • Writer's pictureΛαϊκή Συσπείρωση Σύρου

Πέγκυ Στεργίου: "... το σκοτάδι που πάνε να επιβάλλουν είναι στα χέρια τα δικά μας να το αλλάξουμε."




Τις προάλλες έπεσα πάνω σε ένα γνωστό.

Μετά τις χαιρετούρες κι άλλα χαριτωμένα, με χτυπάει στο ώμο και μου λέει: "Καλά έκανες που συμμετέχεις στο ψηφοδέλτιο του γιού σου, έτσι για support ε;"

Ένας άλλος συμπολίτης, μου δικαιολογήθηκε αμήχανα ότι δεν έρχεται στις συγκεντρώσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης γιατί φοβάται ότι κάποιοι θα τον δείξουν με το δάκτυλο.

Κάθισα και σκέφτηκα σοβαρά λοιπόν αυτά, αλλά και κάποια άλλα, κι είπα να γράψω αυτό το κείμενο και να το μοιραστώ μαζί σας, τέτοιες προεκλογικές μέρες που είναι!

Μπας και με τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης κάνω τω όντι support στο μονογενή μου υιό;

Μπας και το κόκκινο γαρύφαλλο θυμίζει στο λαό τη δίκη του Μπελογιάννη και το σκίτσο του Πικάσο με το κόκκινο γαρύφαλλο και τρέμουν μήπως και περάσουν στρατοδικείο;

Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, ούσα ενήλικη και μάλιστα υπερήλικη, έχουσα σώας τας φρένας, με καμιά επιρροή από "αμερικανιες" περί support και coaching!

Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης γιατί λόγω ηλικίας και ιδεολογίας θεωρώ ότι χρειάζεται μία ανατροπή γενικότερη για να δούμε το φως.

Γιατί το σκοτάδι που πάνε να επιβάλλουν είναι στα χέρια τα δικά μας να το αλλάξουμε.

Γιατί χρειάζεται μια ένωση δυνάμεων για να μπορέσουμε να φέρουμε τα πράγματα στα ίσια τους. Κι η Ερμούπολη, στην οποία έζησα και περπάτησα από παιδί, είναι καιρός να έρθει στα ίσια της. Παραπαίει επικίνδυνα και σύντομα θα σωριαστεί στα μάρμαρα των δρόμων της.

Είναι σε όλες κι όλους γνωστό ότι, με τη καινούργια νομοθεσία, θα συρρικνωθεί στο μέλλον η τοπική αυτοδιοίκηση, ότι θα μιλάμε για τοπική διοίκηση και όχι για αυτοδιοίκηση και νομοτελειακά ο Δήμος μας θα είναι σύντομα υποτελής στα τερτίπια του κεντρικού κράτους.

Έχουμε λοιπόν ανάγκη από συνειδητούς και μαχητικούς αιρετούς και προπάντων από πολίτες με αίσθηση υπευθυνότητας κι ευθύνης που θα γνωρίζουν ποιους και γιατί εξέλεξαν.

Οι αιρετοί που θα προέλθουν από τη Λαϊκή Συσπείρωση γνωρίζουν πως να πιέσουν ένα στριφνό κεντρικό κράτος που είναι αποφασισμένο, στο εγγύς μέλλον, να υποχρηματοδοτήσει τους δήμους. Κι αυτό γιατί η πείρα τους έχει μάθει πως, χωρίς εκλεγμένους αγωνιστές και μαζικούς οργανωμένους αγώνες, δεν αλλάζει η κατάσταση.

Ή ξεκουνιέσαι και τους πολεμάς ή διαλέγεις την υποταγή και το μικρότερο κακό με τα ανάλογα αποτελέσματα!

Μπουκώσαμε από "Πραιτοριανούς και Φαρισαίους", όπως έγραψε κάπου ο συναγωνιστής Παύλος Χρυσαφίδης…

Σύντομα "θα πούμε το νερό νεράκι".

Θα γίνουμε ίσως ένας in τουριστικός προορισμός αλλά οι υποδομές μας θα είναι μονίμως off.

Η νεοκλασική Ερμούπολη κι ο μεσαιωνικός οικισμός της Πάνω Σύρας κινδυνεύουν.

Η ιδιωτικοποίηση της προσφοράς υπηρεσιών κοινωφελούς χαρακτήρα θα σύρει κανονικά το χορό.

Η Συριανή ύπαιθρος θα μετράει εφεξής πισίνες και private luxury resorts κι η άμμος στις παραλίες θα γίνει είδος συλλεκτικό!

Το κόκκινο γαρύφαλλο πρέπει να ανθίσει επειγόντως κι όσοι το απεχθάνονται ή το φοβούνται, γνωρίζοντας καλύτερα αυτούς που τους το προτάσσουν ίσως αλλάξουν γνώμη.

Εμείς της Λαϊκής Συσπείρωσης είμαστε σεμνοί, προσιτοί, αξιόπιστοι, χαμηλών τόνων κι ειλικρινείς με τους συνανθρώπους και τον εαυτό μας.

Η 8ετης συνεχής και δυναμική πορεία του Νικόλα Καΐλη στα κοινά είναι ένα εχέγγυο για τη μετέπειτα πορεία.

Το ήθος κι οι ικανότητες των υποψηφίων του ψηφοδελτίου μας είναι ένας βατήρας για ψηλά άλματα.

Άρα μπορούμε να πάμε μπροστά και ψηλά!

Τις προάλλες η κυρία Κοκκόνα, χήρα του αείμνηστου Νίκου Φιλαρέτου μου είπε στο τηλέφωνο: "Δεν θέλω πια να ακούω για τυχάρπαστους κι αχρείαστους υποψηφίους στο Δήμο. Σας εύχομαι τα καλύτερα γιατί το αξίζετε".

Την ευχαριστούμε.

Ευχαριστώ το γιο μου Νικόλα που μου πρότεινε να είμαι κοντά του και στους υπόλοιπους συνοδοιπόρους του.

Είμαι σίγουρη ότι μόνο ο λαός σώζει το λαό και ότι τα μικρά, καθημερινά "θαύματα" συμβαίνουν σε όσους πιστεύουν κι αγωνίζονται για αυτά.

Στις 8 Οκτωβρίου, ας είμαστε όλοι ενωμένοι σαν γροθιά με τη Λαϊκή Συσπείρωση Σύρου Ερμούπολης, γιατί πάντα υπάρχει ελπίδα.

Για να μη καταλήξουμε στη ψήφο της υποχρέωσης, της ανάγκης, της συγγένειας και της ιδιοτέλειας που θα μας φέρει στη μνήμη τους στίχους του Γιάννη Νεγρεπόντη από τα " Μικροαστικά" :

"Νομίζω διάνα έκανα,

ο πίνακας που βρήκα

πάει πολύ με τον μπουφέ

που είναι και αντίκα"!


Πέγκυ Στεργίου,

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος

Με τη Λαϊκή Συσπείρωση Σύρου Ερμούπολης


6 views0 comments

Comments


bottom of page