top of page
  • Writer's pictureΛαϊκή Συσπείρωση Σύρου

Μίνα Νομικού: "Συμπορευόμαστε ενεργητικά με τη Λαϊκή Συσπείρωση για μια ζωή που να μας αξίζει."


mina nomikou

Κάθε φορά που με ρωτούν - γιατί υποψήφια με την Λαϊκή Συσπείρωση..;;;

Η απάντηση είναι μία.

Επειδή δεν θα μπορούσα να είμαι με καμία άλλη παράταξη πέρα απ΄ αυτήν της Λαϊκής Συσπείρωσης, με υποψήφιο δήμαρχο τον Νικόλα Καΐλη.

Τόσο απλά.

Και επειδή εδώ, ανάμεσα στους συνυποψήφιους μου, αισθάνομαι "σαν στο σπίτι μου". Σίγουρη και βέβαιη, με ανθρώπους που με γνωρίζουν και τους γνωρίζω, που τους εκτιμώ για τη στάση ζωής τους, για τις αρχές τους, για το ήθος τους, για την προσφορά τους στα κοινά, επιβεβαιωμένες αρετές στην πράξη και στην συνεργασία μας, παλαιότερα στον χώρο του πολιτισμού (Κ.Ε.Μ.Σ Σύρου, Ταινιοθήκη), στον κινηματικό χώρο (Σύλλογος Γυναικών Σύρου, για τα ζητήματα της Ειρήνης), σχετικά πρόσφατα στον χώρο της παιδείας (Ένωση Γονέων Σύρου) και τώρα στο Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου.

Επειδή, επιλέγω να μην ξεχνώ. Θυμάμαι - σαν να ΄ναι τώρα - την ημέρα που εισέπραξα (εγώ μαζί με όλους όσους είχαμε εκφράσει την εύλογη ανησυχία μας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και για το αποτύπωμα που αφήνει στην υγεία μας ο τρόπος λειτουργίας του Νεωρίου) ένα μεγαλοπρεπέστατο "σκάστε" από το στόμα εκπροσώπων του "εργατικού σωματείου" στην φιέστα που είχε στηθεί, παρουσία τότε υποψήφιων δημάρχων, αρχόντων και αρχών του νησιού, Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας... και παρατρεχάμενων, και κανείς να μην παίρνει το λόγο για να υπερασπιστεί την ελευθερία έκφρασης των πολιτών.

Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση (η οποία δεν είχε καλεστεί - γιατί άραγε...;;;) πήρε ξεκάθαρη θέση, εγγράφως και στάθηκε δίπλα μου/μας, καταδικάζοντας την στάση αυτή, σαν απαράδεκτη. Η Λαϊκή Συσπείρωση με τον Νικόλα Καΐλη , έφεραν προς συζήτηση στο Δημ. Συμβούλιο, στις 27/02/2020 το θέμα των βαρέων μετάλλων στο λιμάνι της Ερμούπολης και δέχθηκε τις χυδαιολογίες και τους τραμπουκισμούς σε βάρος του από τους "εκπροσώπους", εκείνη πήρε θέση κατά της φίμωσης και ποινικοποίησης και στάθηκε στο πλευρό του Παρατηρητηρίου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, έδειξε για μια ακόμα φορά το πόσο διαφοροποιείται από τους άλλους, την μαύρη μέρα - όπως γράφτηκε στην ιστορία – με την ωμή παρέμβαση επιχειρηματιών στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στις 29/08/2023. Και τέλος, εδώ, σ΄ αυτή την καμπή της ιστορίας, σ΄ αυτήν την εποχή την τόσο δυστοπική για μας τους πολλούς και συγχρόνως τόσο κερδοφόρα για τους λίγους, επιλέγω να στέκομαι στην σωστή πλευρά. Σ΄ αυτήν που ξέρω πως θα παλέψει για να ανατραπούν οι συσχετισμοί, να γύρει η πλάστιγγα προς την πλευρά του δίκιου.

Γι’ αυτούς και για πολλούς άλλους λόγους που συνδέονται με τις καθημερινές έμπρακτες διεκδικήσεις ζωής, σας καλώ, με την ψήφο σας να δυναμώσετε την φωνή της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο, συμπορευόμενοι ενεργητικά στην διαμόρφωση του αύριο της ζωής μας. Για μια ζωή που να μας αξίζει.



Μίνα Νομικού

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος

Με τη Λαϊκή Συσπείρωση Σύρου Ερμούπολης

3 views0 comments

Comments


bottom of page