top of page
  • Writer's pictureΛαϊκή Συσπείρωση Σύρου

Ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες!

"Οι πρόσφατοι έλεγχοι της Ε.Α. για τη χρήση αιγιαλού και οι τρεις συλλήψεις που έγιναν στο νησί μας, εντάσσονται στο όψιμο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την εμπορευματοποίηση του αιγιαλού και τον περιορισμό της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες, μετά και την πίεση από τις μαζικές κινητοπο

ιήσεις σε πολλές τουριστικές περιοχές διεκδικώντας το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες.


Ενδιαφέρον που εκτός των άλλων είναι και υποκριτικό καθώς με μια σειρά νόμων από το 2019 (αρχής γεννωμένης του Ν.4607/2019) μέχρι σήμερα, οι διαδοχικές κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, έχουν διαμορφώσει όλο το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο για την επιχειρηματική εκμετάλλευση και εκχώρηση των δημόσιων παραλιών, να «πουλάνε ακριβά» δηλαδή, τα μπάνια που τόσο ανάγκη έχει ο λαός, μετατρέποντας τις παραλίες σε μια ακόμα πηγή εσόδων.


Είναι ακριβώς αυτή η «νομιμότητα» της εμπορευματοποίησης των δημόσιων εκτάσεων που υπερασπίζονται διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές, που στρώνει το έδαφος στην αυθαιρεσία, πατώντας στην ανάγκη του κόσμου για μια «ανάσα δροσιάς».


Η πραγματικότητα αυτή έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να αγγίζει και τις παραλίες της Σύρου. Η Λαϊκή Συσπείρωση, όλο το προηγούμενο διάστημα υποστηρίζει και διεκδικεί σταθερά την απρόσκοπτη πρόσβαση στις παραλίες, με σύγχρονες, ασφαλείς δημόσιες και δωρεάν υποδομές αθλητισμού και αναψυχής.

Υπό το πρίσμα αυτό, διεκδικούμε:


- Να εξασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση του λαού σε όλες τις παραλίες, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

- Να επιβληθούν άμεσα οι κυρώσεις (πρόστιμα, αφαιρέσεις αδειών, διαδικασία απόσυρσης ομπρελοκαθισμάτων κ.τ.λ.) στους καταπατητές επιχειρηματίες.

- Καθαριότητα και περιποίηση όλων των παραλιών και θαλασσών και παροχή δωρεάν υποδομών, εξοπλισμού - ομπρέλες και σκίαση, ξαπλώστρες, ντους, αποδυτήρια - και υπηρεσιών στις παραλίες με ευθύνη της κυβέρνησης και της Τοπικής Διοίκησης.

- Καμία εκχώρηση για επιχειρηματική αξιοποίηση, των παραλίων της Απάνω Μεριάς".



5 views0 comments

Commenti


bottom of page