top of page
  • Writer's pictureΛαϊκή Συσπείρωση Σύρου

Σχόλιο του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σύρου - Ερμούπολης για την διακοπή της συνεργασίας του AnimaSyros2024 με την πρεσβεία του κράτους δολοφόνου.


"Η διακοπή της συνεργασίας του AnimaSyros2024 με την πρεσβεία του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ είναι μια νίκη του συριανού λαού, είναι μια νίκη των  εργατικών σωματείων και των υπολοίπων μαζικών φορέων που με την αποφασιστικότητα τους και τα γρήγορα αντανακλαστικά τους δεν επέτρεψαν να ξεπλυθεί το αίμα του παλαιστινιακού λαού μέσω της πολιτιστικής δημιουργίας και της τέχνης.


Όσο για τη στάση των φορέων της τοπικής και κεντρικής διοίκησης στο ζήτημα, ε αυτή δεν νομίζω να εξέπληξε κανέναν, έχουν διαλέξει πλευρά είτε με την ενοχή σιωπή τους είτε με την ενεργητική συμμετοχή τους και την στήριξη της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού.


Δυστυχώς για αυτούς, ο λαός μας έχει διαλέξει και αυτός πλευρά, "με την Παλαιστίνη, ως τη λευτεριά" και ενώνει τη φωνή του με τις υπόλοιπες φωνές των άλλων λαών που ζητούν άμεση κατάπαυση πυρός και παύση των επιχειρήσεων σε Γάζα και Δυτική Όχθη,  Παλαιστίνη λεύτερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη πατρίδα του λαού της, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ."

 

Comments


bottom of page