top of page
  • Writer's pictureΛαϊκή Συσπείρωση Σύρου

Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για το πρόωρο κλείσιμο του κολυμβητηρίου



Το αναγκαστικό και πρόωρο κλείσιμο του κολυμβητηρίου, αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο στο δραματικό σήριαλ «δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις».  Μια ακόμη πρόωρα γερασμένη και υποσυντηρημένη υποδομή βγάζει προβλήματα και προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των μικρότερων ή μεγαλύτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, με ευθύνη αυτής αλλά και των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, υπονομεύοντας το δικαίωμα των δημοτών στην πρόσβαση στον αθλητισμό με την χρήση σύγχρονων, προσβάσιμων και ασφαλών εγκαταστάσεων και υποδομών.


Για μια ακόμη φορά φαίνεται ξεκάθαρα πως η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση του Δήμου, που χτυπάει κόκκινο, οδηγεί είτε με την απαξίωση είτε με την ιδιωτικοποίηση, σε χειροτέρευση των υπηρεσιών προς δημότες και κατοίκους. Και ας μην μιλήσουμε για δωρεάν προγράμματα αθλητισμού που θα μπορούσε και θα έπρεπε να παρέχει ο Δήμος (π.χ. η Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Πετρούπολη,  παρέχει δωρεάν τμήματα Ρυθμικής, Ενόργανης, Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Εκμάθησης Κολύμβησης και Υδρογυμναστικής).


Αυτά όμως χρειάζονται πολιτική διεκδίκησης και σύγκρουσης με την κυρίαρχη πολιτική. Ο Αθλητισμός για να μπορέσει να αγκαλιάσει πλατιά τους νέους, τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, όλο το λαό, θα πρέπει να βασίζεται στη γενναία, κρατική χρηματοδότηση, μακριά από κάθε λογής χορηγούς. Σε αυτή τη βάση δεν μπορεί να υπάρξει άλλη λύση από την διεκδίκηση, από τον Δήμο, τους συλλόγους, τους γονείς από το κεντρικό κράτος και το αρμόδιο υπουργείο της αναγκαίας χρηματοδότησης για την αναβάθμιση, συντήρηση και επανακατασκευή των δημοτικών υποδομών και την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού φύλαξης – συντήρησης και εκγύμνασης.

31/08/2024


Comments


bottom of page