top of page
  • Writer's pictureΛαϊκή Συσπείρωση Σύρου

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Σύρου Ερμούπολης για την Παλαιστίνη


palaistini_syros_diamartyria

Την παρακάτω ανακοίνωση στήριξης του παλαιστινιακού λαού διάβασε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σύρου- Ερμούπολης, Νικόλας Καΐλης, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο:

Ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου στη Γάζα, με πηγές να μιλούν για εκατοντάδες νεκρούς, αποτελεί ακόμα μία θηριωδία του Ισραηλινού κράτους. Οι νεκροί αυτοί προστίθενται στους 3.300 νεκρούς παλαιστινίους από τους ανελέητους βομβαρδισμούς των τελευταίων 10 ημερών.

Στη Γάζα, μια αποκλεισμένη έκταση ίση με την Άνδρο, ζουν 2.000.000 άνθρωποι χωρίς πρόσβαση σε βασικά αγαθά, όπως τα τρόφιμα και το νερό, με παροχή ηλεκτρικής ενέργειας πλήρως ελεγχόμενη από το Ισραήλ. Κάποιος κυνικά θα προσομοίαζε την καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων, εδώ και 2 δεκαετίες, με τις συνθήκες αποκλεισμένων ζώων. Άνθρωποι που στερούνται υπηκοότητας, χωρίς δικαίωμα στη μετακίνηση. Στη Γάζα, λοιπόν, όταν πέφτουν οι βόμβες δεν μπορείς να κρυφτείς, δεν υπάρχουν καταφύγια, δεν μπορείς να φύγεις.

Η αναφορά της ΕΕ και της Ελληνικής Κυβέρνησης για δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, ενός κράτους που εγκληματεί, εδώ και 75 χρόνια, σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, αμάχων και μικρών παιδιών, μόνο πρόστυχη και απάνθρωπη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Για εμάς το ζήτημα είναι ξεκάθαρο. Για να υπάρξει Ειρήνη στη Παλαιστίνη θα πρέπει να λήξει η παράνομη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών. Σ΄ αυτή τη βάση ο παλαιστινιακός λαός έχει αναφαίρετο δικαίωμα να έχει πατρίδα και να αντιστέκεται στην Κατοχή.

Εμείς παίρνουμε θέση δίπλα στους λαούς όλου του κόσμου και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για ενιαίο ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, να επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες στις εστίες τους και να απελευθερωθούν οι πάνω από 5.000 πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές. Καμία εμπλοκή της χώρας μας στο σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού. Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Να αποσυρθεί αμέσως η φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή.


0 views0 comments

Comments


bottom of page