top of page
  • Writer's pictureΛαϊκή Συσπείρωση Σύρου

Διενέργεια περιβαλλοντικής μελέτης για το λιμάνι της Ερμούπολης


ripansi-limani-ermoupolis



Επιτέλους, ανακοινώθηκε η πρόθεση σύναψης προγραμματικής σύμβασης για τη διενέργεια της περιβαλλοντικής μελέτης για το λιμάνι της Ερμούπολης. Παρόλο που δεν υπήρξε καμία ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε και της διαπαραταξιακής επιτροπής.


Χαιρετίζουμε την εξέλιξη αυτή, που ήρθε με πολύ μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση η οποία υπερβαίνει τον ένα χρόνο, έπειτα από την πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης που είχε σαν αποτέλεσμα την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να αναλάβει ο Δήμος την πρωτοβουλία να κινηθεί προς τη διενέργεια της μελέτης και την επιμονή μας για την υλοποίηση της απόφασης αυτής. Καθυστέρηση η οποία συνέβαλε στο φούντωμα της αβεβαιότητας πάνω στο ζήτημα της ύπαρξης ή όχι βαρέων μετάλλων στο λιμάνι, αλλά και στην αύξηση της έντασης στην τοπική κοινωνία.


Δυστυχώς όμως, για μια ακόμη φορά, οι φορείς της Τοπικής Διοίκησης έδειξαν πως «δεν έχουν νύχια να ξυστούν…», καθώς και πάλι για να προχωρήσει μια δράση, έπρεπε να υπάρξει ιδιώτης χορηγός. Ερωτηματικά δημιουργεί, η χρηματοδότηση της μελέτης από την «ONEX», η οποία και έχει συμφέρον από τα όποια αποτελέσματα της. Αυτές οι μελέτες θα έπρεπε να είναι υπόθεση του κράτους και των αρμόδιων φορέων του και όχι των ιδιωτών.


Σύρος, 29/04/2021

28 views0 comments
bottom of page