top of page
  • Writer's pictureΛαϊκή Συσπείρωση Σύρου

Ανακοίνωση για την υποστηριξη της πρεσβειας του Ισραηλ στο φεστιβαλ amina syros 2024

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σύρου- Ερμούπολης, μέσω του δημοτικού της συμβούλου και γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, Παύλου Χρυσαφίδη, προχώρησε στη παρακάτω ανακοίνωση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την υποστήριξη του φεστιβάλ ΑmimaSyros 2024 από την πρεσβεία του κράτους- δολοφόνου, του Ισραήλ.


O Σεπτέμβρης κάθε χρόνο είναι μήνας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Δεκάδες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας  για τους χιλιάδες νεκρούς και τις αλησμόνητες πατρίδες. Εκδηλώσεις μνήμης και στη προσφυγομάνα Σύρο ενάντια στη λήθη της Ιστορίας.

 

Σε λίγες μέρες όμως, συμπληρώνεται ένας χρόνος από μια άλλη, σύγχρονη γενοκτονία, διαπιστωθείσα και από το διεθνές δικαστήριο. Αυτή του Παλαιστινιακού λαού,  που δυστυχώς συνεχίζεται ακόμη και σήμερα στη γειτονιά μας. Στη Λωρίδα της Γάζας, ο ισραηλινός στρατός έχει σκοτώσει περισσότερους από 40.000 Παλαιστινίους, εκ των οποίων 17.000 τουλάχιστον παιδιά, ενώ οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 94.000 και οι εκτοπισμένοι ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο.

 

Τις τελευταίες μέρες, με την πολύμορφη στήριξη και «κάλυψη» από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, το Ισραήλ κλιμακώνει τη δολοφονική και πολυμέτωπη εισβολή μεγάλης κλίμακας σε πόλεις και χωριά της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, η οποία ξεδιπλώνεται παράλληλα με το συνεχές αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ επεκτείνει τις ισραηλινές επιδρομές σε Λίβανο και Συρία.

 

Οι εξελίξεις αυτές σηματοδοτούν τον κίνδυνο ευρύτερης ανάφλεξης σε όλη τη Μέση Ανατολή καθώς καταγράφονται μια σειρά ταυτόχρονα πολεμικά επεισόδια και «περιστατικά» με το Ιράν, στα σύνορα Λιβάνου - Ισραήλ, καθώς επίσης στο Ιράκ και στην Ερυθρά Θάλασσα.

 

Δυστυχώς σε μια παγκόσμια γιορτή Τέχνης με επίκεντρο τη Σύρο, στο AnimaSyros 2024 φιγουράρει στους υποστηρικτές, μαζί με τον Δήμο μας,  και η πρεσβεία του Ισραήλ βάφοντας  το φεστιβάλ ,το Δήμο μας και το νησί μας με το αίμα χιλιάδων δολοφονημένων αμάχων  Παλαιστίνιων στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. Επίσης στους κριτές φιγουράρει και η μεγαλύτερη ισραηλινή εταιρεία παραγωγής amimation THE HIVE.

 

H Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τη στήριξη και συμμετοχή στο Φεστιβάλ εκπροσώπων του δολοφονικού κράτους του Ισραήλ, το οποίο εδώ και ένα χρόνο επιτελεί εθνοκάθαρση και γενοκτονία στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. Καλούμε την διοίκηση του Φεστιβάλ να αποσύρει άμεσα την στήριξη της πρεσβείας του Ισραήλ  και να εκδιώξει από την  κριτική επιτροπή τον παραγωγό και ιδρυτή της εταιρείας THE HIVE.

 

Είναι ντροπή  για το φεστιβάλ της Σύρου να ξεπλένει τα εγκλήματα του Ισραήλ μέσω της Τέχνης και ντροπή για το Δήμο και τους κατοίκους της να μην αντιδράσουν σθεναρά σε αυτή τη μεθόδευση.

09/09/2024

Comments


bottom of page